Seleccionar página

El Concurs Internacional de Gossos d’Atura va nèixer el 1962 de les trobades que feien una colla de pastors de la comarca on competien per a demostrar qui tenia el millor gos d’atura.

Des de llavors es celebra anualment cada últim diumenge d’agost, formant part del Campionat de Concursos de Gossos d’Atura dels Països Catalans.

Enguany, celebrem el 53è. Concurs.

A les 11 del matí al Prat del Castell, qualificats pastors i pastores de França, Andorra, País Basc, País Valencià, de les Illes Balears i de Catalunya, es trobran per demostrar les habilitats dels gossos i el control del gos pels seus amos.

El concurs es divideix en dues proves.

A la primera prova, participen tots els pastors inscrits, a la segona, només els millors classificats.

La PRIMERA prova té per objectiu valorar l’obediència del gos, mitjançant un recorregut per un passadís marcat amb banderoles que el gos l’ha de fer sense sortir-ne i aturant-lo dues vegades per ordre del jurat.

Després, el gos, haurà de conduir amb suavitat les ovelles, i mantenir-les totes juntes, aturades en un cercle. A continuació, el gos haurà de fer passar el ramat per un portell.

La SEGONA, consisteix en que el gos arreplegui les ovelles, fer-les entrar dins d’un pletiu, i un cop a dins, les haurà de fer sortir.

El Concurs, ha banda de l’espectacle que és per si mateix, vol ser un reconeixement a un ofici que ha permés i permet, mantenir el territori mitjançant una activitat respecturosa amb el medi i que manté el vincle amb el nostre passat i les nostre tradicions, ben vives a data d’avui.

El preu de l’entrada individual al recinte és de 4,00 € i de 3,00 € per grups de mínim 20 persones

(grups sota reserva al 93 825 70 77 – 637 805 745 – 667 563 606)

Us esperem el proper darrer diumenge d’agost !!!

Moreover, our team is always ready to provide you with many other services professional dissertation writers.